Thursday, 27 January 2011

Yakin Boleh (^_^)

 
  "Daus yakin Daus Boleh melakukannya".Tu lah bait-bait perkataan yang sekarang ini Daus duk asyik kata kat diri Daus sendiri.Mak ai,berapa banyak Daus da.hahahhaa.Bukan apalah.Hari ini hari Khamis dan esok hari Jumaat.Tu semua orang pun tahu dan tak leh nak argue atau nego2 lagi kan..Ye tak??.Persoalannya..hari khamis ada apa dan hari jumaat ada apa.Ok,hari ini hari khamis dan boleh dikatakan sebagai hari yang agak ringan bagi Daus.Sebabnya Daus only got 2 classes.Satu pukul 8 sampai 9 setengah pagi dan satu lagi dari pukul 3 setengah sampai 5 petang.

  Untuk sesi pagi Daus telah dengan jayanya menghadirkan diri kekelas pengantar statistik.I love this subject really.Bagi Daus personally,Statistik ni lebih mudah berbanding kalkulus dan matematik.Sebab tu Daus suka.Hihihi.Kalau tanya Daus bab2 math,Daus memang fail.So,untuk kelas stat ini Daus datang kuliah dengan gembiranya walaupun kebiasaannya Daus agak liat nak pergi kelas pukul 8 pagi.

  Untuk sesi petang,pun Daus suka.Kelas subjek Makroekonomi.Kira-kira pendapatan negara dan dalam masa yang sama berangan nak jadi menteri kewangan or nak ganti Zeti Akhtar Aziz jadi gabenor bank negara.Layakkah aku jadi menteri kewangan or gabenor BNM?? mestilah layak.Sebab Daus pun Malaysian.See betapa yakinnya Daus.

  Esok pulak,hari jumaat..Daus telah merelakan diri Daus untuk menyertai dua acara sukan sempena sukan DPP Sime Darby.Acara yang Daus masuk: Futsal for sure dan lagi satu lari 4x100.Dan for sure jugak esok Daus akan penat yang luar biasa.Tapi macam tajuk entri ni la..Daus Yakin Boleh.Pada sapa2 yang baca post ini terima kasih dan wish me luck ok..Salam See Ya!!




   

10 comments:

  1. Tetiba tringat time sem 3 blajar makroekonomi ngan sem 4 blajar statistik..
    huhu

    ReplyDelete
  2. gud luck daus..do d best among d best..hehe..

    updated entry :acik bembot 44

    ReplyDelete
  3. fuyoo.. mesti bole la.. Malaysia boleh..! ngee~

    ReplyDelete
  4. hahahaha..mai la skong i esok..muamalat ngn pusat sukan dekat jer kot P

    ReplyDelete
  5. pkul brapa? kalo pagi xler.. hahaha.. petang pon ada kerja.. malam pon ada.. i bizi esok dan lusa.. :D

    ReplyDelete
  6. hyeheh.. good luck untuk suka tu :) mekasih sudi singgah belog yuyu ye :)

    rajin dia komen belog yuyu :)

    ReplyDelete
  7. Same2 kupu2kecik

    ReplyDelete

Komen2...Komen Yang Membina Taw..=)

Terbaik Dari Busuk