Sunday, 13 March 2011

Tak Paham Betul Saya

  Salam semua bloggers..This is just a short entri ok.Swear.Sekarang ni Daus sedang duk dalam dilema.Ta paham dalam beberapa hal,certain thing lah orang puteh cakap.Sebetulnya dan sebenarnya(uiks) telah lama persoalan ni duk bertenggek dalam kotak fikiranku tapi baru teringat nak buat entri.Lagipun da sampai masa kot Daus update blog sesawang ni.Ekceli adalah event yang berlaku yang mengtriggeredkan Daus untuk buat entri ni..apa peristiwa tu? biarlah jadi misteri.

  Persoalan pertama berkenaan Daus dengan subjek matematik.Apa boleh cakap Failed.!!.Dah usaha semaksima mungkin sedaya Daus.Tak jugak lepas-lepas.Adess.Mengulang lagilah gamaknye sem-sem kehadapan.Level2 tinggi punya term or formula toksah citelah,ni baru untuk beginner kot.Yang paling Daus fail tu tang2 pembezaan,dy/dx bagai ngan logaritma.Tak lepas2 jugak.Bukanlah menyesal dengan kursus yang dipilih sekarang ni.Syukur sangat sebab memang minat dengan ekonomi ni.TAPI kalau kos ekonomi ta perlu amek Subjek math ta buleh ker.Sape2 yang memang genius or lebih genius sikit dari Daus dalam math ni leh kasi petua sikit tak macam mana nak master math ni.Haish 

  Ok,persoalan kedua pulak berkaitan politik pulak.Eh2 kemain lagi dia nak ulas pasal politik pulak.Sedarlah Daus hang tu student lagi kat UUM lagi,Nak grade awai ker hape.Ah ta kira,nak bagi pendapat jer kot.Plus NC UUM bukan baca pun blog Daus ni sebab dia sibuk nak mintak status zon bebas cukai untuk UUM tercinta ni..tak pun ngah sibuk duk main golf yang ta berapa golf ngan partner dia hahaha.Sori Dato' i terumpat u..I sengaja :D.Kelihatannya Dato' sangat pintar untuk memartabatkan UUM dengan menjadikan UUM sebagai zon bebas cukai..syabas Dato' otak memang mahai..intan.Kadang2 pelik jugak dengan manusia ni (baca: malaysian)..dah terang tang2 depa duk naik harga barang tiap2 tahun,still duk sokong..anjur konsert bagai, malaysian yang muslim still jugak pangkah..Pelik2..hangpa suma pikirlah sendiri macam mana nak jawab di alam afterlife sat g.

   Persoalan yang paling last dan yang paling berat ialah pasal...jeng jeng jeng..berkaitan perempuan.Yes!!.Perempuan.Dengan jujurnya dan sebetulnya Daus ni kurang arif tang kehendak dan karenah perempuan ni.Macam mana nak agak perempuan berfikir,macam mana nak baca hati dan perasaan dan muka dorang dan sukar nak menanggapi apa yang ada dalam fikiran kaum hawa ni.Sebab for surelah kehendak dan karenah dan cara berfikir diorang ni lain dengan gentlemen.Thats for surelah kan.Arghh dahla tu.Pening memikirkan perempuan hahahaha.Nak p solat maghrib pulak.See you later..Salam


P/s: Pendek kan entri ni ;D

10 comments:

  1. kdg2 ssh gak nak fhm ape yg lelaki fikir. =p

    ReplyDelete
  2. setuju dengan aini...
    huhuhu......but nice to read this..
    lelaki pikir sangat beza dengn wanita..ehehhe

    ReplyDelete
  3. pelik kaw nie..

    komen aku utk paragraph pertama ko tue ialah:
    - aku pon tak pandai math sangat. math managerial kan?.. dan aku tak penah amek add math sblm nie. dan aku terpakse amek math sbb kos aku ade lah bisnes. so, aku rase, ko cuba dan cuba dan cuba lagie utk dpt kn skill mngira tue. aku mengaku, mmg susah gila2. aku amek mse sem 2 ritu. tapi alhamdulillah aku lepas. tak la lebih sgt and tak la terok sgt. senang citer,result aku half half. sampaikan aku mnangis sbb takot fail.. hurmm..

    komen aku utk paragraph ke 2 kau tu ialah:
    - ko bior jelah diorg tue nak ckp psl politik ke hape. ko assume je camnie: alah, bagus sgt ke kau tue nk ckp pasal politik?.. mcm gud gud je (ni ayt adik aku, copy n paste, ha3x).. So, ko rilek je mcm aku, ko tgk padia asyik post psl politik je kt blog dia. aku rilek je. biorkan je la die nk ckp politik tue bgus ke teruk ke, ade aku kesah?.. hahaha. jht btol aku nie.

    komen aku untuk paragraph ko yg ke tiga ialah:
    - ko kena paham. pompuan nie sensitip. suka menangis, manja, gedik dan sebagainye. itu sifat2 aku le sbgai seorg pompuan. prmpuan nie mmg cerewet psl badan, body, makan, pakai baju, ape2 je psl diri die yg dia rase tak cukup sempurna. so, ko kena paham, pemikiran pompuan nie lain dari lelaki.

    ok, cukup. adekah aku berjaya menjawab segala persoalan ko tadi?.. jika ye, taip YES dan hantar ke saluran maxis 014. jika tidak, sila abaikan pesanan a.k.a komen aku kt atas nie..

    fuh, tak penah2 aku komen pnjg2 lebor cam gini. hahaha. adios fidow. daaa.

    ReplyDelete
  4. Noni: balas Balik Nampal ;)

    Mira: Yeah especially me la hahaha

    Farah: Tq2 Tapi persoalan Ker 4: napa Kau Komen PANJANG

    ReplyDelete
  5. hee..bkn slalu sy bls balik.

    ReplyDelete

Komen2...Komen Yang Membina Taw..=)

Terbaik Dari Busuk